DTL medlemskab

Vi er stolte medlemmer af DTL

Rigtige priser

Vi har Konkurrencedygtige priser

Sikker fragt

Hos os er du sikret sikker fragt

Til tiden

Vi gør en dyd i altid at levere til tiden

Genbrug af landbrugsplast

Gammelt bliver til nyt – Landbrugsplast genbruges miljøvenligt.​

Flemming Paulsen A/S tilbyder en miljørigtig løsning for landbrug og planteavlere, for opfyldelse af affaldsaftalen omkring plastfolier, som trådte i kraft den 1. juli 2021.

Med denne beskrivelse af behandlingen af landbrugsplast, som vi tilbyder i samarbejde med et tysk behandlingsanlæg, ønsker vi at præsentere vores genbrugsløsning til alle, der benytter plast til afdækning af diverse afgrøder.

Produktionen af 1 ton plastfolie kræver 1.250 liter råolie. Det er derfor vigtigt, at plastfolien genanvendes og ikke brændes. Fra vore affaldsproducenter, som typisk er landbrug med dyrehold og planteavlere, modtager vi brugt landbrugsplast, hvoraf der bliver produceret regranulat, som kan benyttes til fremstilling af nyt landbrugsplast. 

En ydelse vi har tilbudt vore kunder i en længere årrække. Vore kunder har derfor været foran lovgivningen på dette punkt i flere år.

Foto 1 - Ved modtagelse bliver alt leveret materiale gennemgået og sorteret med gravemaskine, som fjerner eventuelle løstsiddende urenheder, ligesom fejlsorteringer fjernes.​

Foto 2 – Færdigsorteret materiale klar til produktion. Der er ikke krav til, at sort, hvid og grøn plast sorteres hvert for sig hvis det er samme type. Wrapfolie og strækfolie kan også genbruges, hvis det sorteres ud og behandles særskilt. Der opnås den bedste økonomi hvis plasten sorteres ved affaldsproducenten. Fra lageret med færdigsorteret materiale, føres folien direkte ind i produktionshallen, hvor et anlæg producerer rene flager af plastfolie ved hjælp af neddeling, vask, sortering og tørring.​

Foto 3 – Indføring af materiale i behandlingsanlægget.

I denne proces bliver de mange kvadratmeter store og stadig urene stykker plast, omdannet til frimærkestore, rene stykker af plastflager.

Foto 4 – Rene og tørre folieflager. Flagerne bliver efter ovennævnte oparbejdning ført ind i ekstruderingsanlægget, hvor flagerne smeltes og presses gennem små huller i en metalsigte. Bag metalsigten sidder en roterende kniv, som skærer massen op i små regranulat korn, som afkøles i et vandbad. Herved størkner kunststoffet igen, og regranulatet får sin pilleform.​

Foto 5 – Regranulat i pilleform klar til produktion af ny plastfolie. Når hele oparbejdningsprocessen er afsluttet, er 95% af den indleverede mængde plastfolie omdannet til regranulat. Det vil sige at der er et tab på blot 5% kunststof. Dette materiale, som primært opstår ved neddelings- og tørringsprocessen, bliver nyttiggjort i en termisk behandling i en størrelse på <5mm. Således bliver al leveret plastfolie genbrugt eller nyttiggjort. Det udvaskede materiale (f.eks. sand, sten og finstof) bliver nyttiggjort og bortskaffet miljømæssigt korrekt. En væsentlig forudsætning for at kunne leve op til de høje kvalitetskrav, der stilles ved produktion af ny folie, er en omfattende kvalitetskontrol, fra materialemodtagelse, under oparbejdning, og gennem hele processen frem til udlevering af det færdige produkt. For at kunne dokumentere regranulatets kvalitet og egenskaber, fortages afslutningsvis en test i virksomhedens eget laboratorie. Ud over analyser, som beskriver produktets sammensætning, laves der for hvert parti, forsøg på et folie blæseanlæg. Herefter bliver folien undersøgt for urenheder, og foliens strækevne testes. Kun fejlfri testresultater frigiver regranulatet til udlevering.​

Foto 6 – Folie blæseanlæg i laboratoriet, for sikring af overholdelse af de høje kvalitetskrav. Mange materialer og plasttyper kan genbruges. Vi modtager og opstiller containere og affaldsløsninger til næsten alle typer affald og materialer til genbrug. Af materialer til genbrug kan bl.a nævnes: bigbag, dæk, pap, papir, glas, træ, tekstiler, jern og metaller.

For yderligere spørgsmål

Kontakt Vognmandsfirmaet Flemming Paulsen A/S på telefon 74 54 38 11 eller mail info@flemmingpaulsen.dk.

Følg os på Facebook​​

★ ★ ★ ★ ★

Vurderet 5 / 5 stjerner ud fra mere end 6 anmeldelser fra Facebook og Google

​Firmainformation

Vognmandsfirmaet Flemming Paulsen A/S

​CVR: 38779346

Røddingvej 1, ​6500 Voje​ns

Google Maps

Fakturering skal sendes til
bilag@flemmingpaulsen.dk.

​Kontaktinfo

Bliv ringet op

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt